• NewTube – izmisli online video i uzmi novac televiziji

  NewTube – izmisli online video i uzmi novac televiziji

  Internet je veliki nivelator, kaže Mark Thomson, šef New York Times kompanije i nekadašnji direktor BBC-a. „Video je nekada bio rezerviran za broadcastere. Više ne!“, naglasio je u travnju 2014. na Manhattanu prezentirajući novih 14 online video kanala kojima NYT želi uzeti svoj dio od rastućeg tržišta online video oglašavanja u koje se prelijevaju TV budžeti.
  NYT nije jedini print i digitalni izdavač koji želi postati televizija, piše Economist. Slične planove imaju i AOL, Conde Nast, Google i mnogi drugi snimajući apsolutno sve – od kratkih video clipova do 30-minutnih dokumentaraca. Yahoo, primjerice, lansira dva nova komična showa i radit će live-streamove koncerata.
  Zašto svi to rade? Naravno, zbog novih prihoda… Naprosto, cijene online video oglasa u SAD-u su puno više nego one klasičnih bannera, a zna se dogoditi da su i više nego televizijske. No kako su online video oglasi najučinkovitiji model digitalnog oglašavanja nikome nije problem izdvojiti više novca da bi dodatno povećao prihode.
  U Hrvatskoj su cijene online video oglasa jednake cijenama klasičnih bannera i televizijskih spotova stoga su kompanije koje djeluju u Hrvatskoj u sjajnom položaju. S prebacivanjem 15% televizijskih budžeta na online video oglašavanje, što sugerira IAB, mogu dobiti puno veći reach i učinkovitiju kampanju nego da samo oglašavaju na televiziji.

  Piše: Inoslav Tarabochia, Imagine TV sales manager i ekspert za online video oglašavanje
  Foto: Toz

  Leave a comment

  Required fields are marked *