• 4 razloga zašto ljudski mozak preferira (Imagine) online video?

  4 razloga zašto ljudski mozak preferira (Imagine) online video?

  Ugledni magazin Forbes početkom 2013. analizirao je rast popularnosti video sadržaja i video oglasa. U opsežnoj temi jedna od glavnih sugovornica bila je dr. Susan Weinschenk poznatija pod nadimkom „Brain Lady“. Otkrila je 4 razloga zašto će online video sadržaj i online video oglasi preuzeti primat kao medij komuniciranja:

  1) Fusiform Facial Area (FFA) je dio ljudskog vizualnog sustava i ona nam usmjerava pažnju na lica. To je ustvari usađena funkcija mozga koja koristi ljudsko lice kao točku za prikupljanje informacija i uvjerljivost.

  2) Glas prenosi bogate informacije. Da, najobičniji zvuk ljudskog glasa koji nam govori ima čarobnu moć pretvaranja informacija u smisleni sadržaj

  3) Emocije su zarazne – ovo je suptilni ali moćni aspekt koji često uzimamo zdravo za gotovo. Govor tijela emocija je privlačan i prirodan

  4) Pokreti grabe pažnju – još jedna osobina duboko usađena u ljudski DNA je moć periferalnog pokreta. Još od kamenog doba preživjeli smo zahvaljujući tome što smo primjećivali pokrete oko nas – čini se da još to radimo!

  Upravo zato ljudi vole Imagine video clipove. Želite li da vaša poruka dođe do korisnika kontaktirajte nas ovdje (link na sales upute).

  Piše: Ino Tarabochia, Imagine TV sales manager i ekspert za online video oglašavanje
  Foto: JD Hancock https://www.flickr.com/photos/jdhancock/

  Leave a comment

  Required fields are marked *